Graduaat Accounting Administration

Het graduaat in Accounting Administration bij Odisee is beslist iets voor jou als je interesse hebt in accountancy, fiscaliteit, ICT en recht. Ben je  dus vooral op zoek naar een praktische opleiding en wil je liefst zo snel mogelijk het werkveld in om te leren? Een graduaatsopleiding maakt deel uit van het hoger onderwijs en heeft een heel eigen profiel. De opleiding is erg praktijkgericht en slaat de brug tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding.

Ontdek hierna hoe de studie Accounting Administration bij Odisee eruit ziet, welke vakken je mag verwachten, hoe werkplekleren in zijn werk gaat en in welke beroepen je na je opleiding terecht komt!

 

accounting administration
Een goede studiekeuze maken?

Doe de studiekeuzetest en vind de opleiding die écht bij jou past!

Trajecten

Wat is Accounting Administration en wat houdt de opleiding precies in?

Het programma van Accounting Administration is bij Odisee opgebouwd rond vier grote leerlijnen: bedrijfsbeleid, accountancy, fiscaliteit en praktijk. Gaandeweg verwerf je alle nodige kennis en vaardigheden om te kunnen functioneren op de werkplek. Je leert op een kritische manier naar jezelf te kijken en werkt aan cases of projecten. Je leert zowel op school als op de werkplek. Daarbij kun je kiezen uit twee trajecten: een voltijds traject overdag (met start in september of februari) en een traject met blended learning.

  1. 1
  2. 2

    Online traject voor werkende studenten

    Dit traject richt zich vooral tot wie al werkt. Aan de hand van online studiemateriaal doorloop je de cursus en tijdens online contactmomenten gaat de docent dan dieper in op de kern van de cursus, overloopt oefeningen en beantwoordt de vragen. Je kunt ook altijd (online) aansluiten bij de live lessen die overdag doorgaan. Je kunt ervoor kiezen om bij je eigen werkgever aan werkplekleren te doen, al dan niet op je eigen dienst. Indien dit niet mogelijk is, zoeken we een adequate oplossing. Het online programma wordt gespreid over drie jaren.

Checklist!

Is de opleiding Accounting Administration iets voor jou?

  • Je bent administratief sterk.
  • Je bent een communicatieve teamspeler.
  • Je kunt nauwkeurig werken.
  • Je hebt interesse in accountancy fiscaliteit, ICT en recht.
  • Je wil de geheimen van BTW, personen- en venootschapsbelasting kennen.
  • Je wil alles leren over het opmaken en inboeken van facturen en creditnota's.
  • Je wil bankverrichtingen leren coderen en inboeken én betalingen van klanten opvolgen.
Meisje - nadenkend
Laat je overtuigen door onze studenten Accounting Administration

Accounting Administration studeren? Onze studenten aan het woord!

Na je diploma

Wat na Accounting Administration?

Na je graduaatsopleiding Accounting Administration bij Odisee heb je inzicht in bedrijfsbeleid, accountancy en fiscaliteit. Je bent sterk in de praktijk en hebt bedrijfservaring. Je kunt een antwoord geven op courante boekhoudkundige vragen, je zorgt voor een relevante rapportering en maakt daarbij gebruik van de juiste digitale tools en systemen. Je bent dus meteen inzetbaar op de arbeidsmarkt.

In welke jobs kun je terecht?

  • Op de financiële dienst van een kmo of (internationaal) bedrijf
  • In een boekhoud- of accountantskantoor
  • In alle bedrijven en overheidsdiensten waar administratieve ondersteuning nodig is
  • In een administratieve functie op een school, profit- of non-profitorganisatie
Wat na je diploma 2

Of wil je verder studeren na je diploma Accounting Administration?

Misschien gaf de graduaatsopleiding je zin en vertrouwen om verder te studeren. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vervolgtraject van 80 tot 100 studiepunten (afhankelijk van je individueel traject) en zo je bachelordiploma Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit bij Odisee behalen.

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kun je in snel tempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je op onze website bij odisee.be/vrijstellingen.

 

Leren op de werkvloer

Tijdens je opleiding ligt de klemtoon op het werkplekleren: dat is al doende leren op de werkplek (40 studiepunten). Werkplekleren gaat eigenlijk verder dan stage. Je past niet alleen toe wat je in de lessen leerde maar je verruimt ook je kennis en vaardigheden door echt mee te draaien op de werkplek. Zo merk je al snel of het beroep je ligt en ben je meteen klaar om het beroep uit te oefenen wanneer je je graduaatsdiploma in handen hebt.

Toelatingsvoorwaarden

Om te starten met een graduaatsopleiding moet je beschikken over een van volgende specifieke studiebewijzen: 

  • een studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, dat minstens op 3 jaar behaald werd
  • een diploma van het secundair onderwijs
  • een certificaat van een opleiding van het secundair onderwijs voor sociale promotie van minimaal 900 lestijden
  • een certificaat van een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs van minimaal 900 lestijden
  • een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie
  • een certificaat van het hoger beroepsonderwijs
  • een diploma van het hoger beroepsonderwijs
  • een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
  • een bachelor- of masterdiploma
  • een studiebewijs dat wordt erkend als gelijkwaardig met een van de bovenstaande studiebewijzen

Heb je geen diploma secundair onderwijs? Lees dan hier wat de mogelijkheden zijn. Heb je een niet-Vlaams diploma? Lees dan hier hoe je je studie kunt aanpakken.

De studentencoach is er voor jou

Ben je graduaatsstudent? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de studentencoach. Die helpt je graag verder op weg met al je specifieke vragen op:

  • administratief vlak: (her)inschrijving, accounts, studentenkaart, studieprogramma … 
  • informatief vlak: examens, examenresultaten, studievoortgangsdossier, begeleidingsmogelijkheden …
  • financieel vlak: studiegeld, eventuele drempels …
  • praktisch vlak: bib, studeerruimtes, ICT, studentenrestaurant …

Campus Brussel of Campus Sint-Niklaas

Kies je voor het graduaat Accounting Administration bij Odisee, dan volg je les op Campus Brussel of op Campus Sint-Niklaas. 

Kiezen voor Brussel als jouw studentenstad is kiezen voor een spannende mix van bedrijvigheid en ontspanning. Bovendien leer je talen daar waar ze gesproken worden, in het hart van de hoofdstad van Europa.

Kies je voor Sint-Niklaas, dan ga je voor een campus met een warme én familiale sfeer, persoonlijke begeleiding en goed uitgeruste lokalen.

Studeren als werkzoekende

De opleiding Accounting Administration van Odisee is door VDAB erkend als OKOT-opleiding. Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je het graduaat volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren bij Odisee volledig zitten?

Jongen - Gele muts