Outreach

Een greep uit onze seminaries, events en tools gericht op het werkveld

  • Webinar - Gender diversity on corporate boards

    Het project Equbusiness moedigt genderdiversiteit in bestuursraden aan. Herbekijk via de link hieronder het webinar, waarin het e-book over genderdiversiteit in bestuursraden wordt voorgesteld.

    Herbekijk het webinar 

    Ontdek de Equality in business website

  • Mentaal welzijn voor ondernemers

    Het project Entre-MWB creëerde een toegankelijk platform waar ondernemers of ondernemers in wording diverse informatie kunnen vinden om hun mentaal welzijn te verbeteren. Netwerken, zelfreflectie, time management en het opbouwen van veerkracht... Het platform bevat tips en ervaringen van experten en ondernemers, zowel voor ondernemers als voor trainers en docenten.

    Ontdek het platform

  • Lerend netwerk facilitair management in scholen

    In 2023-2025 bieden we het lerend netwerk 'Duurzaam en professioneel facility management in scholen' aan, dat openstaat voor alle onderwijsinstellingen in Vlaanderen. We doen dit in opdracht van het Vlaamse Departement Onderwijs & Vorming en dragen zo bij tot duurzame leeromgevingen. Inspiratie, ontdekking en activering staan centraal en worden aangeboden via een gevarieerde mix van themadagen, schoolbezoeken en werksessies. Maak deel uit van ons leernetwerk en draag bij tot duurzame scholen in Vlaanderen.

    Ontdek alle evenementen van dit project

Onderwijs

Een greep uit onze opleidingen en tools gericht op onderwijs(ondersteuners)

  • Micro-credential Duurzame oplossingen voor complexe problemen

    In het filmpje legt het hoofd van onze onderzoeksgroep, Bart Henssen, uit waarom het nodig is om voor complexe problemen duurzame oplossingen te zoeken. Leer je graag meer over deze systemische manier van denken en ben je op zoek naar een korte, praktijkgerichte en wetenschappelijk onderbouwde opleiding om duurzame veranderingen te kunnen realiseren?

    Bekijk het filmpje

    Ontdek de opleiding

  • Onderwijs voor duurzame ontwikkeling

    Het TEACH4SD consortium organiseert de komende jaren regelmatig events over onderwijs voor duurzame ontwikkeling. Het project wil de belangrijkste stakeholders, onderwijzers, beleidsmakers en leiders uit de industrie samenbrengen om duurzame praktijken in het onderwijs te bespreken en te promoten. 

    Ontdek de eerstvolgende events

    Bekijk opnames van voorbije events

  • Sustainable Development Goals in onderwijs

    De projecten Stairway to SDG en Stairway to SDG 3.0 focusten op het helpen van docenten en trainers bij het integreren van de SDG's in curricula in het professioneel (hoger) onderwijs. Het ene platform biedt educators half-klaar lesmateriaal, gericht op fysieke lessen. Het andere platform is een digitaal leerplatform waarmee studenten onder begeleiding aan de slag kunnen, gericht op blended lessen.

    Ontdek het platform met lesmateriaal (voor docenten)

    Ontdek het e-learningplatform (voor studenten)

Onderzoek

Een greep uit onze publicaties gericht op academici

  • Rapport - mapping van crowdfundingplatformen

    2024/03

    Crowdfunding heeft zich ontpopt als een krachtige manier om fondsen te werven voor allerlei initiatieven, waaronder projecten ten voordele van de gemeenschap. Het project GrowthFundMe wil een e-learning en civic crowdfundingplatform ontwikkelen om community-based ondernemerschap te steunen. Daarom werden bestaande crowdfundingplatformen geanalyseerd. Benieuwd naar onze inzichten?

    Ontdek het rapport

  • Boekhoofdstuk: Sustainability in Higher Education

    2024/05

    Karel Deneckere, Bart Henssen en Elien Crois onderzochten het potentieel van systeemdenken bij de transformatie van hogeronderwijsinstellingen naar duurzaamheid. Dit wordt geïllustreerd door de case study van Education for Sustainability Hub. Geïnteresseerd in de systeemtransformatie van het hoger onderwijs naar duurzaamheid? 

    Lees het boekhoofdstuk

  • Duurzame partnerschappen

    Het project Circulaire Transitie door Quintuple-Helix Partnerschappen onderzocht wat nodig is om duurzame partnerschappen tussen de actoren van een Quintuple Helix-model op te zetten voor circulaire ecosystemen, binnen de Vlaamse en Brusselse context. Aan de hand van drie casestudies werd via een combinatie van positief waarderend onderzoek en actieonderzoek kennis verzameld over de voorwaarden om deze multi-actor partnerschappen te realiseren.

    Lees het boekhoofdstuk

    Bekijk het onderzoeksrapport

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?