Graduaat Basisverpleegkunde
Wil je graag mensen helpen en verplegen, maar twijfel je of een bacheloropleiding wel iets voor jou is? Overweeg dan zeker het graduaat Basisverpleegkunde, de voormalige HBO5 Verpleegkunde. Een graduaatsopleiding maakt deel uit van het hoger beroepsonderwijs en heeft een heel eigen profiel. De opleiding is erg praktijkgericht en slaat de brug tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding.
Word gegradueerde in de basisverpleegkunde
Wist je dat Odisee samen met haar partnerscholen een kwalitatief hoogstaande opleiding organiseert die leidt tot het diploma van gegradueerde Basisverpleegkunde? Het gaat om een driejarige opleiding (180 studiepunten) die je voltijds overdag volgt. Na het behalen van de eerste 60 studiepunten kan je je registreren als zorgkundige.
De partnerscholen waar Odisee mee samenwerkt zijn het Sint-Augustinusinstituut (Aalst en Geraardsbergen), Sint-Carolus (Sint-Niklaas) en het Sint-Guido Instituut (Anderlecht).
Bij partnerschool Sint-Guido Instituut in Anderlecht kun je de opleiding ook volgen in een combinatie van dag- en afstandsonderwijs. Als je heel snel echt wil voelen wat verpleegkunde inhoudt, dan biedt het Sint-Augustinusinstituut in Geraardsbergen een traject aan waar je van bij de start oefenmomenten hebt op de werkvloer. In Sint-Niklaas organiseert Sint-Carolus de opleiding zelfs op onze Odisee-campus in Sint-Niklaas.
Troeven van de opleiding
Bij onze graduaatsopleiding staat de individuele begeleiding van de student centraal. Ons deskundig team zorgt ervoor dat we goede onderwijskwaliteit bieden. Bovendien bieden we een brede variatie aan stageplaatsen, zodat je ervaring opdoet in verschillende settings. Een extra voordeel is dat je geen inschrijvingsgeld betaalt en dat de studiekosten beperkt blijven.
Basisverpleegkunde studeren? Onze studenten aan het woord!
Is het graduaat Basisverpleegkunde iets voor jou?
-
Je wil je engageren voor de zorg van mensen.
-
Verantwoordelijkheidsgevoel is je niet vreemd, interesse in techniek evenmin.
-
Je leert het liefst al doende en verwerkt graag kleinere pakketten leerstof.
-
Problemen los je creatief op als de standaardoplossing geen uitkomst biedt.
De opleiding basisverpleegkunde heeft een mooie balans tussen theorie en praktijk. De lessen lopen parallel, zodat je steeds de nodige praktische kennis hebt voor je op je werkplek begint. Ook de trajectbegeleiding is een grote troef. Dat je van in het begin tot het einde van je opleiding terecht kunt bij dezelfde persoon is een grote houvast.
Wat na Basisverpleegkunde?
Met je diploma kun je onmiddellijk aan de slag in heel wat domeinen van de gezondheids- en welzijnssector. Het beroep van verpleegkundige is immers nog steeds een knelpuntberoep.
Waar kun je aan de slag?
-
In ziekenhuizen
-
Woonzorgcentra
-
Thuiszorg
-
Geestelijke gezondheidszorg
-
Zorg voor mensen met een beperking
Of wil je verder studeren?
Je kunt ook verder studeren en via een verkort traject van 2,5 jaar bij Odisee je bachelordiploma in de Verpleegkunde behalen. De contactmomenten in die opleiding hebben afwisselend plaats op Campus Aalst en Campus Sint-Niklaas. Naast een bacheloropleiding zijn er nog andere mogelijkheden om je verder te professionaliseren.
Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kan je in sneltempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je verder op de website bij odisee.be/vrijstellingen.
Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?
Inschrijven
Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten? Neem gerust contact op met één van de partnerscholen.
- Sint-Augustinusinstituut (Aalst en Geraardsbergen): 053-70 33 79
- Sint-Carolus (Sint-Niklaas): 03-780 89 07
- Sint-Guido Instituut (Anderlecht): 02-520 86 30
Nog niet overtuigd?
Toch nog niet helemaal overtuigd? Download onze brochure of stel je vraag aan een van onze coaches.